Consell de Mallorca

Trobada amb les entitats de serveis socials

ftrsnnhud3 | 24 Març, 2011 12:21

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i el conseller de Benestar Social i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Jaume Garau, s’han reunit amb representants de les entitats dels serveis socials de Mallorca.

Durant la trobada, s’ha fet un balanç de la gestió de l’IMAS durant aquests quatre anys i s’ha recalcat l’aposta que ha fet el Consell de Mallorca per garantir els drets socials de tota la ciutadania.

La presidenta en la seva intervenció ha qualificat els quatre anys de legislatura com un exemple de combat i de demostració de compromís col·lectiu. “És un combat dur, ha dit, ple de reptes agreujats per la crisi que ha suposat per a moltes persones lluitar per recuperar una feina, o una prestació que han perdut.” Des de el Consell de Mallorca, ha recordat la presidenta, s’ha intentat donar resposta a totes les situacions, oferint atenció als usuaris dels menjadors i centres d’acollida, millorant les residències de gent gran o modernitzant i rehabilitant els centres per a menors tutelats. Armengol ha parlat d’una gestió marcada pel compromís col·lectiu amb un model públic que vol ser garant de la cohesió social i ha apuntat a la necessitat de reforçar els fonaments d’una societat més responsable, més solidària i moderna, que ha de creure en la formació, en l’esforç, en la innovació i en el coneixement per poder afrontar millor els reptes .

El conseller Jaume Garau ha estat l’encarregat d’explicar les principals línies d’actuació que s’han seguit a partir del document ‘Passant comptes’, en el qual es resumeixen les principals iniciatives que s’han dut a terme des de l’IMAS.

S’ha destacat, en aquest punt, l’augment del pressupost de l’IMAS en un 50 per cent en aquesta legislatura, passant-se dels 97 milions d’euros el 2007 als 135 el 2011, per poder donar una millor resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables.

A més, el conseller de Benestar Social i president de l’IMAS ha presentat el document ‘Pensant en el futur’, que exposa els reptes dels serveis socials a Mallorca i tota la feina que queda per fer en aquest àmbit. En aquest sentit, s’aposta per prioritzar la millora del model organitzatiu, pel desplegament de la nova Llei de Serveis Socials, la responsabilitat social i la cohesió i desenvolupament de l’acció social a Mallorca.

Igualment, es fa un especial incís en la necessitat de continuar millorant les infraestructures i al Pla Estratègic dels Serveis Socials de Mallorca 2010-2013, que incorpora els punts essencials de la nova Llei de serveis socials i que és el marc de referència en quant a planificació per als propers anys.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb