Consell de Mallorca

El Consell destina 400.000 euros en ajudes pels ajuntaments i clubs de renom

ftrsnnhud3 | 24 Març, 2011 08:22

El Departament d’Esports, Joventut i Igualtat llança dues noves convocatòries de subvencions per un import de 400.000 euros, per a ajuntaments i clubs de renom de Mallorca, que s’han aprovat avui en Consell executiu.

Es tracta, d’una banda, de la convocatòria d’ajudes per a ajuntaments per un import de 250.000 euros, amb l’objectiu de donar suport a les entitats locals i a les administracions institucionals que en depenen, en les activitats relacionades amb el foment de l’esport en edat escolar i reforçar la tasca dels ajuntaments contribuint al manteniment de les instal·lacions esportives municipals.

D’altra banda, la institució insular llança una convocatòria de 150.000 euros per a clubs esportius mallorquins de renom que estiguin competint o haguin competit a la màxima competició nacional en categoria absoluta durant la temporada 2010-2011. Aquesta és la primera vegada que el departament d’Esports del Consell destina una part del seu pressupost en matèria d’Esports per donar suport als clubs d’elit i fomentar l’esport en les seves categories de base.

Pel que fa a les subvencions per als ajuntaments, les bases de la convocatòria estableixen dues línies de subvenció. La primera està adreçada a la realització i organització d’esdeveniments, actes, actuacions i projectes esportius que es dirigeixin a nins i nines en edat escolar (3 a 16 anys), que no han de formar part del calendari de federacions ni de clubs esportius i en les que els nins i nines representin més de la meitat dels participants.

La segona línia de subvenció fa referència a les instal·lacions esportives municipals i es tracta de cubrir algunes despeses de manteniment, en concret les despeses de personal no funcionari, material fungible, petites reparacions de material no inventariable i altres anàlogues.

Es poden presentar a la convocatòria tots els ajuntaments de Mallorca, però només podran presentar una sol·licitud per a cada una de les línies d’ajuda.

L’import de la subvenció es determinarà, segons estableixen les bases de la convocatòria, en funció del pressupost del projecte, tenint en compte que la quantitat màxima que poden rebre els projectes presentats és de 5.000€ per línia.

Pel que fa als clubs d’elit en aquest cas l’objectiu de la convocatòria és col·laborar al sosteniment dels clubs beneficiaris; fomentar l’esport fent especial incidència en les categories de base que conformen l’estructura de l’entitat esportiva; incentivar l’organització d’activitats dirigides a aquest col·lectiu (nins i nines en edat escolar fins el 16 anys) i aconseguir que els clubs beneficiaris esdevinguin entitats de referència en el foment de la pràctica de l’esport com a hàbit de vida saludable i eina de socialització.

En aquest cas es podran presentar a la convocatòria els clubs mallorquins d’esports col·lectius que estiguin competint o haguin competit a la màxima competició nacional en categoria absoluta durant la temporada 2010-2011, i que, a més, tenguin categories d’esport base actives, ja sigui dins la seva estructura d’entitat esportiva, o bé mitjançant convenis amb altres clubs esportius.

Els clubs que es presentin a aquesta convocatòria hauran de cumplir una sèrie de requisits, en funció dels quals s’establirà una puntuació que determinarà, d’acord amb les bases de la convocatòria, la quantitat que podran percebre, que en cap cas superarà els 30.000€.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb