Consell de Mallorca

L’Espai Mallorca acull la presentació d’ El mar, de Blai Bonet (

ftrsnnhud3 | 24 Març, 2011 08:20

L’estudi de Xavier Pla, professor de literatura catalana a la Universitat de Girona, inclòs en l’edició d’El mar en forma d’epíleg, fou el treball guanyador de la beca d’investigació 2009 de literatura catalana contemporània, de la Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet. Aquest estudi porta per títol «Estudi crític i comparatiu de la primera versió mecanoscrita de la novel·la El mar de Blai Bonet».

En aquest treball, Xavier Pla reflexiona sobre les incògnites que envolten la cèlebre novel·la de Blai Bonet, i la seva anàlisi troba l’origen en el fet que l’editorial Aymà demanés l’autorització per a la seva publicació el 16 de novembre de 1957, i que no fos fins uns mesos més tard quan Blai Bonet va guanyar el premi Joanot Martorell, precisament amb la novel·la El mar.

«L’estudi que va presentar Xavier Pla a la convocatòria resulta del tot interessant, perquè esdevé una reflexió nova entorn de la novel·la El mar, de Blai Bonet, i al mateix temps proporciona un punt de vista nou des del qual partir a l’hora d’entendre aquesta novel·la», ha dit Maties Garcias durant la presentació d’avui vespre a Barcelona.

«El mar sempre ha estat una novel·la envoltada d’un cert misteri, sobretot pel que fa a l’any de la publicació, però sembla, segons ens ha comentat avui molt detingudament Xavier Pla, que el primer text presenta nombroses diferències respecte a l’obra que avui coneixem. A la llum d’aquest treball, pel qual vull donar l’enhorabona a Pla, tindrem l’oportunitat de seguir amb detall les reflexions de l’autor d’aquest magnífic epíleg, i, qui sap, si també tindrem l’oportunitat de conèixer una mica més l’obra de l’escriptor de Santanyí», ha comentat el director insular.

Finalment, Maties Garcias ha lloat el mèrit de Xavier Pla que, amb aquesta nova edició d’El mar, ha aconseguit publicar un treball científic, que a partir d’ara serà a l’abast de tothom.

La presentació del volum ha estat a càrrec de Xavier Lloveras, Xavier Pla, i Maria Bohigas, editora del llibre. També han estat presents en aquest acte Maties Garcias, director insular de Cultura, i Amanda Vich, directora de l’Espai Mallorca, entre altres.

Més endavant, El mar es presentarà a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem en el marc de la programació del proper semestre.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb