Consell de Mallorca

II Premis Escènica

ftrsnnhud3 | 24 Març, 2011 08:17

Els Premis Escènica arribaran enguany a la segona edició en un acte que tindrà lloc al Teatre Principal de Palma el dilluns 21 de novembre de 2011

Promoguts i organitzats per la revista Fan Teatre, els Premis Escènica volen convertir-se en un reconeixement públic dels millors treballs de l’any en les arts escèniques de les Illes Balears, així com en un referent dins el sector que ajudi a la difusió i a la popularització de la producció escènica balear. Aquests guardons premien, en diverses categories, els millors muntatges escènics produïts a Balears o amb coproducció illenca que s’estrenin entre el dia 1 d’agost de 2010 i el 31 de juliol de 2011.

Aquests premis compten amb el suport de la conselleria insular de Cultura i Patromoni del Consell de Mallorca, de la conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, del departament de Cultura de l’Ajuntament de Palma, de l’Obra Cultura Balear, d’IB3 i del propi Teatre Principal, que cedeix gratuitament l’espai i les infraestructures per a dur a terme l’acte central dels premis.

En aquest sentit, Joan Font, conseller insular de Cultura i Patrimoni, ha assegurat, durant la presentació dels premis que “la nostra feina ara, és donar suport a un projecte que no tenia precedents però que té vocació de consolidar-se en el temps. I és en aquest sentit en el qual les institucions hem de treballar. D’aquesta manera feim una passa més per posar en valor les arts escèniques de les nostres illes”.

Javier Matesanz, director i fundador de la revista Fan Teatre ha assegurat que aquesta edició “serà la de la consolidació i fins i tot del creixement dels premis, quelcom que el sector teatral agrairà en aquests temps de crisi”.

Matesanz ha anunciat que la principal novetat respecte a la primera edició serà la incorporació de dues noves categories de premis: la del millor intèrpret de dansa masculí i la millor intèrpret de dansa femenina”.

Un altre de les novetats serà una preselecció de les obres que farà un equip integrat per entre 40 i 50 persones, procedents del món del teatre i de la dansa i entre els quals hi haurà productors, crítics, programadors, gestors culturals, etc. Després un jurat més reduït, en torn a les 10 persones, farà la selecció definitiva. Aquesta nova fórmula serà “un sedàs molt mes ample i divers per garantir la transparència i la pluralitat de criteris de selecció”. Igualment, enguany també hi haurà tres premis honorífics (un per Mallorca, un per Menorca i un per Eivissa i Formentera), que encara estan per decidir. Els guanyadors, a l’igual que l’any passat, rebran una petita peça escultòrica elaborada per Ferran Aguiló.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb