Consell de Mallorca

Concurs públic d’idees per a la construcció d’un nou edifici de menors

ftrsnnhud3 | 22 Març, 2011 13:09

El conseller de Benestar Social i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Jaume Garau; el director de l’àrea de Protecció al Menor i Atenció a la Família de l’IMAS, Antonio Muñoz; l’arquitecte de l’IMAS, Antònia Pizà; el degà del Col·legi d’Arquitectes, Luis Antonio Corral, i el vocal de concursos, Joan Morey, han presentat el Concurs d’Idees a nivell d’avantprojectes per a la construcció d’un nou edifici de menors.

L’objectiu de l’IMAS amb aquesta convocatòria és seleccionar la proposta que millor s’adeqüi a les necessitats de l’àrea de menors de cara a fer-la servir de base per a la futura redacció del corresponent projecte tècnic per construir l’esmentat edifici. En aquest sentit, la propietat i el domini de les propostes premiades seran propietat exclusiva de l’IMAS.

Així, des de la institució insular, s’ha apostat per convocar aquest concurs davant de la necessitat d’ampliar les instal·lacions de l’àrea de Protecció al Menor i Atenció a la Família per poder atendre en unes millors condicions i seguretat d’intimitat als infants i familiars que acudeixen a aquest servei.

El concurs

Aquest concurs, el primer d’aquest tipus que es licita al Consell de Mallorca, està adreçat a arquitectes superiors i equips d’arquitectes o equips multidisciplinaris (els equips han d’estar dirigits per un arquitecte superior).

El projecte que es presenti ha de complir un conjunt de condicions urbanístiques i tècniques. En el primer cas, ha d’incloure la demolició de Sa Placeta, s’ha de reordenar la illeta tenint en compte l’edifici existent i reservant espai per a l’aparcament exterior i s’ha de projectar un accés independent del nou edifici al carrer Uruguai. Pel que fa a les condicions tècniques, es valoraran els criteris de sostenibilitat, l’accessibilitat universal i la valoració econòmica.

Totes les propostes presentades seran valorades per un jurat format per nou membres, entre els quals hi haurà el president de l’IMAS, els diferents responsables de l’àrea de menors i tres arquitectes, un del Consell de Mallorca, un segon proposat pel Col·legi d’Arquitectes de Balears, i un arquitecte de reconegut prestigi designat pel Col·legi d’Arquitectes. El projecte més puntuat serà guardonat amb 18.000 €, el segon amb 9.000 € i el tercer amb 6.000 €.

El departament responsable d’aquest Concurs és el Servei d’Arquitectura de l’IMAS. Els propers dies, a la secció ‘perfil del contractant’ de la web de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ( http://www.imasmallorca.net ) podran trobar les bases completes del concurs.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb