Consell de Mallorca

Cloenda de l’Escola Taller mestres d’aixa 2008-2010

ftrsnnhud3 | 19 Octubre, 2010 11:50

Durant dos anys, 14 alumnes entre 16 i 25 anys han participat a l’escola taller de mestres d’aixa, organitzat pel SOIB i el Departament de Medi Ambient. L’aprenentatge s’ha dut a terme íntegrament al Taller de Mestres d’Aixa del Departament de Medi Ambient a les instal·lacions de Son Bonet. El curs ha estat cofinançat per el Govern de les Illes Balears i el Fons Social Europeu.

La consellera de Medi Ambient, Maria Magdalena Tugores, ha assistit a la cloenda del curs i ha lliurat els diplomes als 8 alumnes que han assolit els objectius de l’Escola Taller i també ha reconegut la tasca que han dut a terme els mestres d’aixa i els tècnics que han fet possible la formació teòrico-pràctica.

Les escoles taller s’adrecen a persones en situació d'atur, que tenguin entre 16 i 25 anys i estiguin inscrites en l'oficina d'ocupació. Són centres de treball i formació on els joves a l'atur reben formació professional ocupacional combinada amb la pràctica professional (feina en obra real), perquè al final estiguin capacitats per fer l'ofici que han après i els sigui més fàcil accedir al món del treball.

Els projectes de les escoles taller han d’estar adreçats a activitats relacionades amb la recuperació o la promoció del patrimoni artístic, històric, cultural o natural; amb la rehabilitació d'entorns urbans o del medi ambient, o amb la recuperació o creació d’infraestructures públiques, així com qualsevol altra activitat d'utilitat pública o social que permeti la inserció mitjançant la professionalització i adquisició d'experiència dels participants. En el cas de l’Escola Taller mestres d’aixa, l’obra principal ha estat restaurar de forma tradicional una embarcació tipus llaüt, la Polar, dels anys 40.

Aquest llaüt, propietat de l’Ajuntament de Pollença, fou construït al 1947 per Gabriel Cerdà Vicens i Vicenç “Blanco”. Es tracta d’una embarcació tradicional menor que es dedicà a la pesca professional fins que fou donada a l’Ajuntament de Pollença. De forma habitual, feia feina per la zona costanera de Pollença des de la seva base a la cala de sant Vicenç.

Comentaris

proximocurso

Juan Diego | 17/12/2014, 19:42

Hola, quisiera saber donde puedo encontrar información
para realizar el curso d´ mestre d´aixa.
Gracias por su atención.

curs 2016 o 2017

joan | 25/09/2016, 20:28

Hola,voldrie saber quan comença el proxim curs de mestres d´aixa a qui a mallorca ..gracies

Informació curs mestre d’aixa

Leo vidal | 09/04/2019, 01:07

Hola m’agradaria tindré informació sobre els cursos de mestre s’aixa, si encara es fan i com poder formar-ne part!

Gràcies i espere resposta!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb